Nasza-Biedronka.pl Strona Główna

Nasza-Biedronka.pl

Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
praca na odpieku
Autor Wiadomość
@HejaBanana 


Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 15 Lut 2015
Posty: 134
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-12, 13:52   

Hell, ja sama nic jeszcze nie piekłam ;) tylko przypatrywałam się.

Z tego co zauważyłam siedząc nawet na kasie, to idzie u nas masa bagietki czosnkowej , bułki porannej, i cistka truskawkowego.

mniej wiecej bym sobie poradziła z tym szykowaniem.

Ale te papierkowe sprawy troche mnie przerażają, żeby dobrze powpiswać te godziny daty itp... ale to juz bede chyba ptac osobe ktora bedzie pod reką.
_________________
Kto pyta, nie błądzi.
 
     
~joannajaan

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączył: 13 Gru 2009
Posty: 33
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-12, 15:12   

HejaBanana, "wyjacy" piec przy otwartych dzrzwiach mozesz uciszyc naciskajac strzalke skierowana w lewo, takie cofanie. Mama nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi, o ile masz taki sam piec :P
 
     
@kogata 


Stanowisko:
były pracownik

Dołączyła: 14 Lip 2014
Posty: 357
2 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-12, 15:37   

Strzałka, pokrętło albo przycisk stop w zależności od modelu i już nie wyje.
Na rano proponuję najpierw włożyć w górną komorę chleb ciężki (słonecznikowy), w dolną mix chlebów lekkich (pozostałych). Jak się pieką układasz na blaszkach drobnicę, ciastka bułki i bagietki. taki schemat gwarantuje, że na godzinę 7:00 masz pełen odpiek na stoisku. Od momentu rozmrożenia masz 36 godzin (a nie 3 dni) na wypiek, później trzeba zlikwidować ;)
  Ocena JMP: 3/10
     
@HejaBanana 


Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 15 Lut 2015
Posty: 134
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-12, 17:36   

kogata, joannajaan, Dziękuję Wam.
Ja mam piec bez pokrętła, tylko z wyświetlaczem dotykowym. Nastepnym razem się przyjrze co to za cuda tam się wyświetlają przy tym wyciu :D
_________________
Kto pyta, nie błądzi.
 
     
~kasiawi

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 17 Gru 2014
Posty: 31
1 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-13, 21:28   

U mnie wieczorna zmiana szykuje dwa wózki (jeden: dół-chleb lekki,góra chleb ciężki, drugi buły od góry do dołu) i wstawiamy to do domku chłodniczego.
Rano odpalamy piec i wrzucamy najpierw bułki,gdy się upieką -chleb,
a na wózek po bułkach dajemy ciastka.Jak ktoś jest szybki to do 7.00 ma cały wypiek zrobiony,jak wolniejszy to max 7.15.
 
     
+marta1 

Stanowisko:
klient

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 13 Gru 2011
Posty: 4494
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-13, 21:30   

u nas wieczorem nie ma na to czasu niestety :(
 
     
~kasiunia77

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 27 Paź 2014
Posty: 53
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-13, 22:27   Re: praca na odpieku

Wypiek tylko z daleka wydaje się taki straszny, wiem bo sama nie dawno to przechodziłam ;) ale jak złapiesz co i jak nie będzie już taki straszny przekonasz się ;)
 
     
@jakihno 

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączył: 11 Gru 2014
Posty: 194
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-13, 22:34   

I tak Ci nie wierze...za jakis czas odpala u nas piec, i boje sie tego strasznie...tym bardziej ze na poczatku bedzie w ciemno ile piec, bo nie wiadomo ile beda kupowac...
 
     
@Gazela34

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 17 Cze 2014
Posty: 585
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-13, 23:26   

Dokładnie u nas tez brakuje czasem tych przysłowiowym 5 min na przyszykowanie odpieku :(
  Ocena JMP: 5/10
     
@adrianooo 

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 17 Lut 2015
Posty: 247
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-14, 09:53   

Wszędzie brakuje Tych 5 min na odpiek a bo to kierownik cię o coś poprosi a to sprawdź daty ...
Ale tym nie ma co się przejmować ;) jak ja to mówię upiecze się to będzie ;)
  Ocena JMP: 8/10
     
@fryndzel

Stanowisko:
kierownik sklepu

Dołączył: 21 Wrz 2010
Posty: 386
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-14, 13:03   

Lepiej jest na sklepach z niockami, wtedy juz nocka robi czesc wypieku.
 
     
@adrianooo 

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 17 Lut 2015
Posty: 247
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-14, 13:09   

Zgadza się , albo gdyby znalazła się chodz chwila czasu na naszykowanie wypieku wieczorem... ale nie ma kiedy
  Ocena JMP: 8/10
     
~andzia72-2012 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 06 Lis 2012
Posty: 36
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-14, 19:33   

adrianooo napisał/a:
Zgadza się , albo gdyby znalazła się chodz chwila czasu na naszykowanie wypieku wieczorem... ale nie ma kiedy
a u nas zawsze szykujemy pieczywo do wypieku na rano jak kasjerzy nie mogą to robi to kierownik
 
     
@anipa 

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączyła: 02 Lut 2012
Posty: 146
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-14, 19:48   

u nas jedynka po zamknięciu sprząta kasy, sprząta pieczywo i szykuje odpiek na rano
 
     
@adrianooo 

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 17 Lut 2015
Posty: 247
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-15, 15:16   

U nas niestety zawsze znajdzie się coś do roboty i nie ma czasu ;(
  Ocena JMP: 8/10
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo