Nasza Biedronka.pl Strona Główna Nasza Biedronka.pl
Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: DarkSide
2016-10-22, 15:23
Kody PLU
Autor Wiadomość
Givszoman
[Usunięty]

Wysłany: 2020-01-01, 16:24   

Palinka9191 napisał/a:
Pączek z nadzieniem karpatkowym - 79430


Są dwa kody nabijające pączka z nadzieniem karpatkowym: 350 oraz 79430.

[ Dodano: 2020-04-13, 11:40 ]
Borówka amerykańska 125 gram: 320/58105/65751 PLU - aż 3 różne krótkie kody nabijające ten sam towar.
 
     
SpodLady 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 24 Kwi 2020
Posty: 10
Wysłany: 2020-06-22, 01:44   

Givszoman napisał/a:
Palinka9191 napisał/a:
Pączek z nadzieniem karpatkowym - 79430


Są dwa kody nabijające pączka z nadzieniem karpatkowym: 350 oraz 79430.

[ Dodano: 2020-04-13, 11:40 ]
Borówka amerykańska 125 gram: 320/58105/65751 PLU - aż 3 różne krótkie kody nabijające ten sam towar.


zamiast pączka z nadzieniem karpatkowym teraz jest z owocowym - 391
drożdżówka z owocami 88
 
     
CVB83 

Stanowisko:
klient

Dołączyła: 15 Kwi 2020
Posty: 321
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2020-06-22, 10:03   

Ktoś się nudzi i wymyśla nowe nazwy daje nowe kody a kasjer ma sobie znowu nabijać głowę. Karpatkowy był łatwy do zapamiętania ten skrócony i ostatnio wbijam go intuicyjnie i......
_________________
cvb83
 
     
Ziuta 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 24 Sty 2014
Posty: 10
Wysłany: 2020-10-01, 18:32   

Witam 😁
Znacie kody na krówki z nowej gazetki
Krówka łowicka mleczna, sandomierska, opolska i Zatorska
 
     
Givszoman
[Usunięty]

Wysłany: 2020-10-01, 18:43   

Ziuta napisał/a:
Witam 😁
Znacie kody na krówki z nowej gazetki
Krówka łowicka mleczna, sandomierska, opolska i Zatorska




Są za darmo jak się pytasz.

Na poważne: my wbijamy 4348 WAGA

[ Dodano: 2020-10-01, 18:46 ]
CVB83 napisał/a:
Ktoś się nudzi i wymyśla nowe nazwy daje nowe kody a kasjer ma sobie znowu nabijać głowę. Karpatkowy był łatwy do zapamiętania ten skrócony i ostatnio wbijam go intuicyjnie i......


Najlepsze z tego nudzenia się pamiętam zablokowanie możliwości sprzedaży pączka z nadzieniem advokat - jakiś pięciocyfrowy kod został zablokowany, tymczasem ktoś u mnie na sklepie wyciągnął do rozmrożenia 2 kartony takiego pączka. Inne nudy jakie pamiętam to ustawienie na kodzie 215 plu/waga jakiegoś pomidora papryczkowego bio 150 gram za 3,73 zł - aż się wściekłem na koleżankę kasjerkę, która mi go uparcie podawała, choć zwykłe pomidory papryczkowe nie wchodziły na tym kodzie prawidłowo. Po dwóch dniach sytuacja wróciła do normy.
 
     
CVB83 

Stanowisko:
klient

Dołączyła: 15 Kwi 2020
Posty: 321
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2020-10-03, 19:00   

Kaizen, czyli ciągłe udoskonalanie w sklepach to znowu cos dlanas aby zwiększyć wydajność. Przeczytała to uważnie na naszej stronie dlanas i nie znalazłam słowa jak nam ułatwić pracę. Nawet sprzątanie jest opracowane ;-)
Ale żeby zrobić coś z producentami żeby inaczej naklejali ceny np na podwawelskiej czy makreli to już nie ma bata
_________________
cvb83
 
     
Givszoman
[Usunięty]

Wysłany: 2020-10-03, 19:27   

CVB83 napisał/a:
Kaizen, czyli ciągłe udoskonalanie w sklepach to znowu cos dlanas aby zwiększyć wydajność. Przeczytała to uważnie na naszej stronie dlanas i nie znalazłam słowa jak nam ułatwić pracę. Nawet sprzątanie jest opracowane ;-)
Ale żeby zrobić coś z producentami żeby inaczej naklejali ceny np na podwawelskiej czy makreli to już nie ma bata


Dlatego ja byłem sprytniejszy, rozgryzłem nabijanie długich kodów z wagą w środku tak, by nie oszukać klientów. I nie ma bata na niewchodzące kody DataBAR np. na schab bez kości mega paka 680 gram, choć dzięki temu dużo wcześniej odkryłem możliwość omijania zabezpieczenia uniemożliwiającego nabicie na przycisku ILOŚĆ produktu z kodem Gs1 (proszę sobie spróbować nabić np. 5 ILOŚĆ 0105908226807210 - i wchodzi od razu 5 opakowań kotletów z karkówki 560 gram - czego kasa prawidłowo nie powinna przepuścić i zmusić kasjera do nabijania każdego opakowania osobno), jednak jest to ryzykowne - ryzyko sprzedaży produktu przeterminowanego, którego kasa nie powinna była przepuścić. Kiedyś tak kierownik mi się zdziwił jakim cudem nabiłem naraz 10 opakowań zdaje się mielonki tyrolskiej wtedy mającej kod Gs1 (wyszło na jaw, bo klient chciał fakturę do paragonu, a wtedy mieliśmy stare białe drukarki drukujące na bieżąco nabijany towar).
Drugi sposób omijania tego zabezpieczenia to krótki kod: schab bez kości 360 gram: 50231/49114 PLU, karkówka bez kości 560 gram kotlety 50232 PLU, mięso mielone z łopatki wieprzowej i wołowiny 57675 PLU, chude mięso mielone z szynki wieprzowej 49117 PLU.
 
     
CVB83 

Stanowisko:
klient

Dołączyła: 15 Kwi 2020
Posty: 321
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2020-10-07, 12:08   

Givszoman, ja tak robię z makrelą :-)
_________________
cvb83
 
     
Givszoman
[Usunięty]

Wysłany: 2020-10-08, 21:13   

CVB83 napisał/a:
Givszoman, ja tak robię z makrelą :-)


Ja jakoś w 2016 roku znalazłem sposób jak można obejść brak możliwości nabicia na przycisku ILOŚĆ produktów z kodami Gs1 (nie ukrywam, że jest jednak męczący bo trzeba ręcznie wbijać 13-15 cyferek kodu produktu, jednak gdy klient przyniesie mi do skasowania np. 10 opakowań schabu wieprzowego w kotletach 360 gram, to wolę sposobem omijać zabezpieczenie kodów Gs1), podobnie jak na początku tego roku znalazłem sposób na obchodzenie na stronie dlanaswjm.pl zmiany hasła co 30 dni. Widzisz, mój umysł działa inaczej niż u większości innych ludzi. Pamięć długotrwałą mam wyśmienitą, ale też nie przepadam za ciągłymi zmianami. Stąd nagłe ustawienie przez informatyków nowego kodu PLU na towar, który od dawna jest na sklepie, umie mnie zirytować, ale jak znalazłem sposób na niewchodzące kody Gs1 na zmiennowagowe produkty typu filet z kurczaka czy podudzie tak, by nie dobić wagi opakowania, o sposób nabicia produktu pyta mnie pół sklepu, na którym pracuję.

[ Dodano: 2020-10-08, 21:20 ]
CVB83 napisał/a:
Givszoman, ja tak robię z makrelą :-)


Makrelę wędzoną to i ja znam, inna sprawa że trafiało mi się nabicie makreli np. za 4770 zł (weszło mi 240 kilogramów) i wołałem kierownika do cofania paragonu, gdzie uprawnienia kierownika do anulowania paragonu kończą się na kwocie 10 tysięcy złotych.
 
     
Ziuta 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 24 Sty 2014
Posty: 10
Wysłany: 2020-10-18, 13:04   

7👋
znacie kod na kurkume i pigwowca bo na panelu nima 👀
 
     
tadam 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 06 Gru 2012
Posty: 640
Wysłany: 2020-10-18, 13:42   

kurkuma jest w owocach.Przynajmniej u nas.
 
     
~BlackFalcon 

Stanowisko:
były pracownik

Dołączyła: 03 Gru 2019
Posty: 29
Wysłany: 2020-10-18, 15:24   

tadam napisał/a:
kurkuma jest w owocach.Przynajmniej u nas.


O, ale jaja. Sprawdzę, dzięki.
  Ocena JMP: 8/10
     
CVB83 

Stanowisko:
klient

Dołączyła: 15 Kwi 2020
Posty: 321
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2020-10-18, 16:45   

455 kurkuma
_________________
cvb83
 
     
Larrikol 
Moderator


Stanowisko:
były pracownik

Dołączyła: 17 Maj 2011
Posty: 3737
Wysłany: 2020-10-20, 21:32   

W Biedronce jest pigwa? Po ile?
_________________

 
  Ocena JMP: 4/10
     
Ziuta 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 24 Sty 2014
Posty: 10
Wysłany: 2020-10-22, 17:01   

to była seria " czas na francje " kilka dni temu. dokładnie to był pigwowiec po 9.90
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

wzywam.pl |

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,296 sekundy. Zapytań do SQL: 12