Odpiek pieczywa |
Autor |
Wiadomość |
biedronkaaa
Stanowisko: kierownik sklepu
Dołączył: 06 Mar 2010 Posty: 408
0
0
|
Wysłany: 2013-06-10, 11:30
|
|
|
przecież klient sam sobie go pakuje do papierowej torebki |
|
|
|
|
mick
Stanowisko: klient
Dołączył: 31 Sie 2013 Posty: 19
0
0
|
Wysłany: 2013-08-31, 22:23
|
|
|
lokii napisał/a: | Mała82 napisał/a: | Piec myje się sam, my musimy tylko szorować półki, co zajmuje mniej więcej pół godziny |
dzien dobry
primo
jak sie piec myje to sie polki wklada do srodka i tez sie myja nic nie trzeba szorowac
primo
primo |
Nie wkładaj półek do pieca podczac mycia!!! Półki nie zostaną właściwie wypłukane gdyż detergent pozostanie na nich - problem zdrowotny klienta gwarantowany. Złamana zostaje elementarna zasada HACCP - zagrożenie chemiczne. A tak po ludzku klient dostanie pieczywko z sodą kaustyczną i jeżeli jest wrażliwy może my przełyk poparzyć. |
_________________ jck |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-08-31, 23:52
|
|
|
Koleś, który nam montował piec, mówił, że można włożyc półki do środka. jedyne 'ale' jakie miał to, że nie będzie to umyte dokładnie, ale o żadnych zagrożeniach chemicznych nie było mowy |
|
|
|
|
@agaF
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 26 Maj 2012 Posty: 352
0
0
|
Wysłany: 2013-09-01, 10:53
|
|
|
ma mamy piec od niedawna i juz szlak nas trafia z tym bieganiem.. kazdy unika go jak ognia i ucieka jak trzeba wyjac pieczywo... jakos nam to do gustu nie przypadlo... |
|
|
|
|
mick
Stanowisko: klient
Dołączył: 31 Sie 2013 Posty: 19
0
0
|
Wysłany: 2013-09-01, 22:16
|
|
|
Larrikol napisał/a: | Koleś, który nam montował piec, mówił, że można włożyc półki do środka. jedyne 'ale' jakie miał to, że nie będzie to umyte dokładnie, ale o żadnych zagrożeniach chemicznych nie było mowy |
Piec ma funkcję mycia samego siebie. To nie jest zmywarka i żaden producent nie walidował procesu z blachami w środku. Pomyśl dlaczego po przerwaniu mycia piec wymaga płukania i nawet serwis nie może go przerwać. Możesz spróbować sprawdzić pozostałości po myciu fenoloftaleiną jeżeli się zabarwi na różowo znaczy pozostał detergent, jeżeli nie, to należy przeprowadzić test na teznydy (kamforą).
Lepiej jest zrezygnowac z mycia blach w piecu. |
_________________ jck |
|
|
|
|
@malwis19
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 13 Kwi 2010 Posty: 422
0
0
|
Wysłany: 2013-09-01, 22:23
|
|
|
U nas od razu powiedzieli,że ni można myć blach.Któraś z dziewczyn chyba o tym zapomniała i wjechała do pieca wózkiem z blachami-koszmar.Wszystkie blachy są szarobure i brzydkie.Wyglądają jak brudne i cały syf się do nich czepia. |
|
|
|
|
@stoneczka
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 28 Lis 2011 Posty: 284
0
0
|
Wysłany: 2013-09-02, 11:34
|
|
|
monia77 napisał/a: | u nas tez już jest i dajemy sobie radę a zapach pieczywa przyciąga klientów staramy się wypiekać do pewnej godziny żeby poszło,a później koniec :rool: | u nas musi być dostępność do końca glupota. |
|
|
|
|
@agaF
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 26 Maj 2012 Posty: 352
0
0
|
Wysłany: 2013-09-03, 08:26
|
|
|
u nas tez ma byc pieczywo o kazdej porze dnia... nie ma prawa nic braknac... najgorsi sa klienci typu: poczekam chwile, az mi pani wypiecze cos swizszego mimo, ze dopiero co wykladalam pieczywo.... |
|
|
|
|
@malwis19
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 13 Kwi 2010 Posty: 422
0
0
|
Wysłany: 2013-09-03, 08:41
|
|
|
Na szczęście u nas takich nie ma(a może ja nie spotkałam).Wpadają jak burza biorą co trzeba(wypieki)i dalej to już spacerek.Nikt nie będzie odpiekał dwóch czy trzech bułeczek,przecież to marnotrawstwo czasu,prądu i naszej "świętej cierpliwości" |
|
|
|
|
@Kamillo
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączył: 06 Sie 2013 Posty: 190
0
0
|
Wysłany: 2013-09-03, 23:59
|
|
|
Czasami ręce opadają... Kiedyś robię coś na magazynie i wpada klientka
K: Może mi Pan podać ten chleb co jest wypieczony tam przy piecu?
J: Ten chleb jest jeszcze surowy dopiero się piec nagrzewa, w podajniku jest ten sam chleb
K: Przecież widzę że jest ciepły...
J: Nie jest zimny
K: Poda mi Pan ten chleb?
J: Zapraszam
(podaje klientce chleb jeszcze zimny)
Włożyła do koszyka odeszła dalej po czym pieprznęła tym pieczywem w herbaty i poszła dalej |
|
|
|
|
@malwis19
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 13 Kwi 2010 Posty: 422
0
0
|
Wysłany: 2013-09-04, 11:20
|
|
|
U was tez wyszło zarządzenie aby nie wykładać pieczywa przed całkowitym wystudzeniem? :nie: Rozumiem,że nie prosto z pieca ale całkiem zimne?Przecież klienci czekają na gorące,a najlepiej jak parzy w łapki |
|
|
|
|
magda0112 [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-09-16, 00:25
|
|
|
Ja mam troszkę inne pytanie. Dlaczego zks lub ks uciekają od pieca jak najdalej? W sensie takim,że np jest na zmianie 3 kasjerów i kierownik, wszyscy kasjerzy siedzą na kasach i piec kończy wypiek, dzwoni i póki któryś kasjer nie zejdzie z kasy albo nie zostawi na chwile klientów przy kasie, aby go wyłączyć to ten durny piec będzie wył dość długo... kierownik prowadzący na zmianie tego nie zrobi, chodź alejkę dalej coś robi, to ciężko mu na chwilę przerwać swoje zajęcie, skoro widzi że wszyscy kasjerzy są na kasach? to samo jest z przygotowaniem wypieku... jak jest u was? czy w trakcie dużego ruchu, gdy robią się pustki na pieczywie zks lub ks domyśli się aby wstawic coś do pieczenia? Czy też im to ciężko przychodzi?? |
|
|
|
|
gregori0708
Stanowisko: kierownik sklepu
Dołączyła: 25 Maj 2011 Posty: 378
0
0
|
Wysłany: 2013-09-16, 08:09
|
|
|
u nas nie ma tego problemu |
|
|
|
|
kamelia
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączył: 07 Lis 2014 Posty: 1
0
0
|
Wysłany: 2014-11-11, 13:47 plukanie pieca
|
|
|
Witam, dziewczyna włączyła mycie pieca a nie wiedziała, że nie ma płynu do płukania wogole podłączonego. Piec zawiesil sie na 6 minucie plukania. Kr kazał wyłączyć piec. Czy ktoś miał podobną sytuację? Proszę o ratunek |
|
|
|
|
@Biedroneczka791
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 09 Kwi 2010 Posty: 139 Skąd: DC07
0
0
|
Wysłany: 2014-11-11, 17:18
|
|
|
Należy podłączyć płyn i włączyć mycie od nowa |
|
|
|
|
|