Nasza Biedronka.pl Strona Główna Nasza Biedronka.pl
Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Odpiek pieczywa
Autor Wiadomość
biedronkaaa 

Stanowisko:
kierownik sklepu

Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 406
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-06-10, 10:30   

przecież klient sam sobie go pakuje do papierowej torebki :P
  Ocena JMP: 10/10
     
mick 

Stanowisko:
klient

Dołączył: 31 Sie 2013
Posty: 15
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-08-31, 21:23   

lokii napisał/a:
Mała82 napisał/a:
Piec myje się sam, my musimy tylko szorować półki, co zajmuje mniej więcej pół godziny


dzien dobry
primo

jak sie piec myje to sie polki wklada do srodka i tez sie myja nic nie trzeba szorowac
primo

primo


Nie wkładaj półek do pieca podczac mycia!!! Półki nie zostaną właściwie wypłukane gdyż detergent pozostanie na nich - problem zdrowotny klienta gwarantowany. Złamana zostaje elementarna zasada HACCP - zagrożenie chemiczne. A tak po ludzku klient dostanie pieczywko z sodą kaustyczną i jeżeli jest wrażliwy może my przełyk poparzyć.
_________________
jck
 
     
Larrikol 


Stanowisko:
klient

Dołączyła: 17 Maj 2011
Posty: 3023
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-08-31, 22:52   

Koleś, który nam montował piec, mówił, że można włożyc półki do środka. jedyne 'ale' jakie miał to, że nie będzie to umyte dokładnie, ale o żadnych zagrożeniach chemicznych nie było mowy
_________________
"Tak, to rozwaga czyni nas tchórzami."
 
  Ocena JMP: 3/10
     
agaF 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 26 Maj 2012
Posty: 365
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-09-01, 09:53   

ma mamy piec od niedawna i juz szlak nas trafia z tym bieganiem.. kazdy unika go jak ognia i ucieka jak trzeba wyjac pieczywo... jakos nam to do gustu nie przypadlo... :bu:
  Ocena JMP: 5/10
     
mick 

Stanowisko:
klient

Dołączył: 31 Sie 2013
Posty: 15
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-09-01, 21:16   

Larrikol napisał/a:
Koleś, który nam montował piec, mówił, że można włożyc półki do środka. jedyne 'ale' jakie miał to, że nie będzie to umyte dokładnie, ale o żadnych zagrożeniach chemicznych nie było mowy


Piec ma funkcję mycia samego siebie. To nie jest zmywarka i żaden producent nie walidował procesu z blachami w środku. Pomyśl dlaczego po przerwaniu mycia piec wymaga płukania i nawet serwis nie może go przerwać. Możesz spróbować sprawdzić pozostałości po myciu fenoloftaleiną jeżeli się zabarwi na różowo znaczy pozostał detergent, jeżeli nie, to należy przeprowadzić test na teznydy (kamforą).

Lepiej jest zrezygnowac z mycia blach w piecu.
_________________
jck
 
     
malwis19 


Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 13 Kwi 2010
Posty: 430
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-09-01, 21:23   

U nas od razu powiedzieli,że ni można myć blach.Któraś z dziewczyn chyba o tym zapomniała i wjechała do pieca wózkiem z blachami-koszmar.Wszystkie blachy są szarobure i brzydkie.Wyglądają jak brudne i cały syf się do nich czepia. :bu:
  Ocena JMP: 4/10
     
@stoneczka 

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączyła: 28 Lis 2011
Posty: 265
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-09-02, 10:34   

monia77 napisał/a:
u nas tez już jest i dajemy sobie radę a zapach pieczywa przyciąga klientów staramy się wypiekać do pewnej godziny żeby poszło,a później koniec :rool:
u nas musi być dostępność do końca glupota.
  Ocena JMP: 5/10
     
agaF 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 26 Maj 2012
Posty: 365
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-09-03, 07:26   

u nas tez ma byc pieczywo o kazdej porze dnia... nie ma prawa nic braknac... najgorsi sa klienci typu: poczekam chwile, az mi pani wypiecze cos swizszego mimo, ze dopiero co wykladalam pieczywo.... :(
  Ocena JMP: 5/10
     
malwis19 


Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 13 Kwi 2010
Posty: 430
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-09-03, 07:41   

Na szczęście u nas takich nie ma(a może ja nie spotkałam).Wpadają jak burza biorą co trzeba(wypieki)i dalej to już spacerek.Nikt nie będzie odpiekał dwóch czy trzech bułeczek,przecież to marnotrawstwo czasu,prądu i naszej "świętej cierpliwości"
  Ocena JMP: 4/10
     
@Kamillo 

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączył: 06 Sie 2013
Posty: 188
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-09-03, 22:59   

Czasami ręce opadają... Kiedyś robię coś na magazynie i wpada klientka
K: Może mi Pan podać ten chleb co jest wypieczony tam przy piecu?
J: Ten chleb jest jeszcze surowy dopiero się piec nagrzewa, w podajniku jest ten sam chleb
K: Przecież widzę że jest ciepły...
J: Nie jest zimny
K: Poda mi Pan ten chleb?
J: Zapraszam
(podaje klientce chleb jeszcze zimny)
Włożyła do koszyka odeszła dalej po czym pieprznęła tym pieczywem w herbaty i poszła dalej
  Ocena JMP: 5/10
     
malwis19 


Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 13 Kwi 2010
Posty: 430
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-09-04, 10:20   

U was tez wyszło zarządzenie aby nie wykładać pieczywa przed całkowitym wystudzeniem? :nie: Rozumiem,że nie prosto z pieca ale całkiem zimne?Przecież klienci czekają na gorące,a najlepiej jak parzy w łapki :P
  Ocena JMP: 4/10
     
magda0112
[Usunięty]

0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-09-15, 23:25   

Ja mam troszkę inne pytanie. Dlaczego zks lub ks uciekają od pieca jak najdalej? W sensie takim,że np jest na zmianie 3 kasjerów i kierownik, wszyscy kasjerzy siedzą na kasach i piec kończy wypiek, dzwoni i póki któryś kasjer nie zejdzie z kasy albo nie zostawi na chwile klientów przy kasie, aby go wyłączyć to ten durny piec będzie wył dość długo... kierownik prowadzący na zmianie tego nie zrobi, chodź alejkę dalej coś robi, to ciężko mu na chwilę przerwać swoje zajęcie, skoro widzi że wszyscy kasjerzy są na kasach? to samo jest z przygotowaniem wypieku... jak jest u was? czy w trakcie dużego ruchu, gdy robią się pustki na pieczywie zks lub ks domyśli się aby wstawic coś do pieczenia? Czy też im to ciężko przychodzi??
 
     
gregori0708 


Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączyła: 25 Maj 2011
Posty: 381
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-09-16, 07:09   

u nas nie ma tego problemu
 
     
kamelia

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączył: 07 Lis 2014
Posty: 1
0 UP 0 DOWN
  Wysłany: 2014-11-11, 13:47   plukanie pieca

Witam, dziewczyna włączyła mycie pieca a nie wiedziała, że nie ma płynu do płukania wogole podłączonego. Piec zawiesil sie na 6 minucie plukania. Kr kazał wyłączyć piec. Czy ktoś miał podobną sytuację? Proszę o ratunek
 
     
@Biedroneczka791 


Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączyła: 09 Kwi 2010
Posty: 144
Skąd: DC07
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2014-11-11, 17:18   

Należy podłączyć płyn i włączyć mycie od nowa
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group