Nasza Biedronka.pl Strona Główna Nasza Biedronka.pl
Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Odpiek pieczywa
Autor Wiadomość
@sylwuńka 

Stanowisko:
były pracownik

Dołączyła: 06 Lis 2016
Posty: 202
Skąd: warszawa
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2017-07-25, 17:10   

poczytajcie chociażby podręcznik sk a się dowiecie albo procedury mrożonego...na kolektorze wpisuje sie date i godz wyjecia oraz zakończenia rozmrażania napisane jak wół na kolekt. a na kartonie tylko godz rozmrożenia. :P
_________________
Jestem zakręcona...
  Ocena JMP: 7/10
     
Biurowa 

Stanowisko:
klient

Dołączył: 19 Wrz 2016
Posty: 302
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2017-07-26, 17:26   

Kto tak robi ? :szczena:
Ja jak długo w Biedrze pracuję nigdy rozmrażania w kolektor nie wbijaliśmy, przynajmniej nie przy mnie. Po prostu się kartony długopisem opisuje.
 
     
#xxx2011

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 07 Lis 2014
Posty: 93
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2017-07-26, 17:38   

kiedys wpisywalismy do ksiazki kontroli rozmrazanie paczkow. Od okolo chyba 2 lat juz wbija sie do kolektora
 
     
moli 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 16 Maj 2010
Posty: 314
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2017-07-26, 21:38   

Od stycznia 2016 roku tak robimy jak dobrze pamietm
  Ocena JMP: 6/10
     
Gazela34

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 17 Cze 2014
Posty: 578
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2017-07-27, 00:07   

Dokladnie tak jest :)
  Ocena JMP: 5/10
     
@sylwuńka 

Stanowisko:
były pracownik

Dołączyła: 06 Lis 2016
Posty: 202
Skąd: warszawa
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2017-07-27, 17:18   

kasjerzy tego przeważnie nie robią bo albo nie ma czasu i dostępu do kol albo nie umie ale kiero i tak muszą wklepać albo na kol albo ręcznie w kompie bo musi to być tak jak odpiek co robimy, stan wózków elek,temp.lodówek i pomieszczeń....
_________________
Jestem zakręcona...
  Ocena JMP: 7/10
     
marta1 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 13 Gru 2011
Posty: 3797
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2017-07-27, 17:32   

specjalista ma obowiązek wprowadzić rozmrażanie w kolektor i nie ma że boli :D , że kolektor gryzie albo że nie umie , to nic trudnego , gorzej jest jak na audycie wychodzą zaniedbania .
_________________
Ludzie znają dziś cenę wszystkiego , nie znając wartości niczego...
 
     
@sylwuńka 

Stanowisko:
były pracownik

Dołączyła: 06 Lis 2016
Posty: 202
Skąd: warszawa
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2017-07-27, 17:39   

dlatego kiero muszą to zrobić i sobie tego pilnują u nas specjalisty 1 aleji nie było,i też nie kazali tego robić nikomu bo też czasu na pokazywanie co i jak nie ma aczkolwiek ja jak miałam chwile zawsze zrobiłam jako jedyny kasjer hehe. Kasjerzy co tylko siedzą nie mają pojęcia co to wogóle jest zresztą jak wiele innych rzeczy...
_________________
Jestem zakręcona...
  Ocena JMP: 7/10
     
marta1 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 13 Gru 2011
Posty: 3797
1 UP 0 DOWN
Wysłany: 2017-07-27, 17:42   

no jacy kierownicy tacy kasjerzy
_________________
Ludzie znają dziś cenę wszystkiego , nie znając wartości niczego...
 
     
~jjzkbmpk 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 18 Lis 2016
Posty: 38
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2017-12-12, 12:30   

Czesc biedroneczki. Do ktorej godziny utrzymujecie pełns dostepnosc pieczywa ?. Bo ja staram sie do 18 miec wszystko nie w duzych ilosciach ( nie liczac snakow ) a potem tylko po kilka sztuk dopiekam pieczywa w promocji i tych w combo . A resze tylko rozciagam dla malej pl . Nikt sie nie,czepial ale nw jak swieza .
  Ocena JMP: 9/10
     
tadam 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 06 Gru 2012
Posty: 526
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2017-12-12, 17:20   

U nas uzgodnione z SOM dostępność do 18 .Do konca ma być poranna ,,pszenno-żytnia jeden rodzaj snacków i ciastek.No i chleb też jeden rodzaj.To wszystko zależy od sklepu,bo w niektórych dopireo po 18 się sprzedaje.
 
     
Biurowa 

Stanowisko:
klient

Dołączył: 19 Wrz 2016
Posty: 302
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2017-12-12, 17:30   

U nas pierwsza zmiana przed godz. 14 piecze wszystkiego ile wlezie. Na popołudniówce już nic nie dopiekamy, a i tak po 22 zbieramy przeważnie 2 czarne worki niesprzedanego odpieku.

Dawno, dawno temu na szkoleniu tłumaczono nam, żeby dopiekać co 2 godziny małe ilości, aby klientowi zawsze pachniało pieczywkiem. Tylko ciekawe kto i kiedy ma to piec skoro na wysokoobrotówce rzucają 3 osoby na zmianę :eee:
Nie ma czasu się wysikać, miksy tygodniami leżą na sklepie, a magazyn jest tak zawalony, że żeby dostać się do zamrażarek trzeba nie raz z 10 palet odsunąć.
Czekam, aż ta firma kiedyś przez swoje oszczędzanie na ilości pracowników sama padnie :bu: :bu: :bu:
 
     
bolka 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 17 Lis 2015
Posty: 317
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2017-12-13, 05:06   

My do 18 wszystko w nieduzych ilościach. Codziennie raport kierownik nam drukuje i sprawdzamy co po 18 się sprzedawalo. Pl z pieczywa w granicach 60 zł nam wychodzi. Do konca u nas musi być poranna polbagietka chleb słowiański i drugi ktory najlepiej się u nas sprzedaje no i jakiś z promocji z danego dnia.
_________________
Kochaj to co robisz a nigdy nie będziesz w pracy
  Ocena JMP: 7/10
     
justyss27 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 12 Sie 2017
Posty: 4
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2018-01-05, 13:27   

Witam coraz czesciej zostaje na pierwszej alejce ponieważ uwazaja mnie za dobrego pracownika i wierza we mnie. Co do warzyw to wiadomo ze co jakis czas sie przeleci i ogarnie kartony, przejedzie maszyna . Ale gorzej z wypiekiem rano to wszystko u nas prawie na maxa , po pierwszych klientach jest poprawka wypieku tego co zeszlo ale w mniejszych ilosciach i tak do konca. Gorzej z popoludniowka poniewaz kazdy kierownik co innego sobie zyczy raz wypiekac raz nie mimo tego ze pieczywo jest w takim samym stanie i badz tu madrym . A nie chce ich zawieść ze nie umiem tego ogarnac . Pytam sie zwykle kierownika co wypiec i ile zeby nie zrobic odpału ale wydaje mi sie ze powinnam juz to sama ogarniac . ( na raport nie patrza ) jak wy sobie radzicie ?
 
     
martusia19_09 

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączyła: 22 Sty 2010
Posty: 5
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2018-01-08, 21:12   

My już dawno nie patrzymy na raport, a teraz tym bardziej jak tylko mamy pieczywo odpiekane, dostawca bezpośredni zrezygnował ze współpracy z Biedronka i teraz osoba z pierwszej alejki nic innego nie robi tylko odpieka ;( .
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group