Nasza-Biedronka.pl Strona Główna

Nasza-Biedronka.pl

Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytania związane z praca na kasie
Autor Wiadomość
@Hell 


Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączyła: 01 Lip 2012
Posty: 2056
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-05, 18:48   

Kody databar spróbuj tak jak pisze Mirabe, trzeba by pokombinować.
_________________
Ludzie zapomną to co powiedziałeś, zapomną to co zrobiłeś ale nigdy nie zapomną jak poczuli się dzięki Tobie....
 
     
@HejaBanana 


Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 15 Lut 2015
Posty: 134
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-05, 19:10   

Dziękuję Wam, kochani jesteście :*
Chcę pracować na kasie sprawnie, aby nie stresować się i nie denerwować , że czegoś nie wiem i muszę dzwonić z głupotą.

Czyli wszystkie mięsne/rybne produkty wymagają przepisania WAGI i kodu kreskowego lub krótkiego i plu.

Czy są jakieś gdzie nie muszę wpisywać wagi, tylko sam kod kreskowy?????
_________________
Kto pyta, nie błądzi.
 
     
@jakihno 

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączył: 11 Gru 2014
Posty: 194
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-05, 20:05   

Nie pracuje za długo, raptem 3 miesiące, a i na kasie siadam zazwyczaj jako jeden z ostatnich, ale jak cos nie wchodzi, a nie mam/nie znam krotkiego to przepisuje wszystkie cyferki, łacznie z tymi w nawiasach. wydaje mi sie to szybsze niz myslenie ktore tu wbic a ktore pominac :)
 
     
+marta1 

Stanowisko:
klient

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 13 Gru 2011
Posty: 4494
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-05, 20:12   

Wszystkie które są "niewagowe" np takie jak pepsi której mój skaner nie czyta :D
 
     
#aneta8702 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 26 Sie 2014
Posty: 75
1 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-05, 20:18   

HejaBanana napisał/a:
a jak z tym łososiem????

Bez używania krótkiego kodu, tylko jak bym chciała zgodnie z opakowaniem to jak to wygląda?
Bo ten kod jest kosmiczny jakiś. :szcz

ena:


wbijasz wage czyli np 0,344 ilosc 138 to jest krotki kod
 
     
~Mirabe 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 09 Gru 2014
Posty: 34
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-07, 21:24   

HejaBanana napisał/a:
Dziękuję Wam, kochani jesteście :*
Chcę pracować na kasie sprawnie, aby nie stresować się i nie denerwować , że czegoś nie wiem i muszę dzwonić z głupotą.

Czyli wszystkie mięsne/rybne produkty wymagają przepisania WAGI i kodu kreskowego lub krótkiego i plu.

Czy są jakieś gdzie nie muszę wpisywać wagi, tylko sam kod kreskowy?????


HejaBanana, z tego co się orientyuję, wagę trzeba pisac zawsze kiedy masz na produkcie cenę sugerowaną. Dptyczy to wiekszosci prosduktow z zamrazarek w zoltych pojemnikach i na tackach, makreli wedzonej, wszelkich pęt kiełbas itp itd.
 
     
~andzia91 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 09 Lis 2015
Posty: 57
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-11-15, 11:49   

To ja mam inne pytanie. Jest sytuacja, podchodzi klient i pyta się czy mogę na kasie sprawdzić cenę. Idzie to zrobić bez wbicia na rachunek?
  Ocena JMP: 6/10
     
+marta1 

Stanowisko:
klient

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 13 Gru 2011
Posty: 4494
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-11-15, 11:53   

Masz klawisz "sprawdź cenę"
 
     
@etaba 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 25 Kwi 2012
Posty: 310
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-11-15, 14:39   

U nas klawisz " euro" , albo sprawdzam i wycofuję zeskanowany towar.
 
     
~andzia91 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 09 Lis 2015
Posty: 57
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-11-15, 16:33   

Chyba klawisz euro u nas jest właśnie. Muszę bardziej się przyjrzeć. Też tak robiłam, że sprawdzałam i zeskanowany towar po prostu wycofuje.

Może to jest głupie pytanie, ale nikt mi nie pokazał tą czarną skrzynkę... Czy to ten czarny "kloc" w obudowie pod kasą, ze szczeliną na 100 i 200?
  Ocena JMP: 6/10
     
Mariano

Stanowisko:
były pracownik

Dołączył: 06 Mar 2015
Posty: 356
0 UP 0 DOWN
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2015-11-15, 17:11   

Tak, to skrzynka mniej więcej o rozmiarach 10x30x25cm, zazwyczaj podczepiona pod blatem kasy, w pobliżu taśmy lub gdzieś koło dzwonka (zawsze przymocowana do blatu)
I wrzucasz tam również 50-tki, jeżeli masz ich za dużo w kasetce.
 
     
~Monisiaczek27 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 25 Lis 2015
Posty: 58
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-11-27, 18:18   

Hej dzisiaj był mój 3 dzień pracy i znów wykładałam towar a na kasie wogole sie nie uczyłam narazie ? a jak u was było chyba dziwnw to trochę ??? ;)
_________________
:)
  Ocena JMP: 9/10
     
@Hell 


Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączyła: 01 Lip 2012
Posty: 2056
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-11-27, 18:43   

Dostałaś podręcznik kasjera?
_________________
Ludzie zapomną to co powiedziałeś, zapomną to co zrobiłeś ale nigdy nie zapomną jak poczuli się dzięki Tobie....
 
     
~Monisiaczek27 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 25 Lis 2015
Posty: 58
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-11-27, 18:44   

tak
_________________
:)
  Ocena JMP: 9/10
     
+marta1 

Stanowisko:
klient

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 13 Gru 2011
Posty: 4494
1 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-11-27, 19:19   

Proponuję przeczytać jest tam dużo przydatnych informacji i na zakończenie Twojego szkolenia będziesz miała egzamin z tegoż podręcznika . Praca na kasie wg podręcznika to dopiero 5 dzień szkolenia , chociaż różnie to bywa , wszystko zależy od Twojego ks . Kasę szybko ogarniesz to chyba najłatwiejszy obszar naszej pracy , wszystkie kody wkute na blaszkę , znajomość asortymentu , sprawne łapki i jeszcze nie raz będziesz miała dosyć tej kasy której nie możesz się tak doczekać :) . Życze dużo wytrwałości :)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo