To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Nasza-Biedronka.pl
Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

Kuchnia - naleśniki

Bartosz - 2010-02-03, 13:25
Temat postu: naleśniki
wymagane składniki:
- mleko 1 L
- mąka 1/4 kg.
- jajka 2-3 szt.
- cukier (na oko 2-3 duże łyżki stołowe)
- szczypta proszku do pieczenia
- 3 łyżki oleju/oliwy
wszystko dokładnie wymieszać mikserem i możemy zabrać się do smażenia na uprzednio rozgrzanej patelni :)
Osobiście lubię naleśniki bez dżemu chyba że własnej roboty, gdyż inaczej są zbyt słodkie.
Do smarowania gotowych naleśników osobiście polecam serek "Zielona Łąka" z Biedronki w żółtym albo białym opakowaniu za 5.49zł - pycha! :D

Patrycja.S. - 2010-02-03, 23:48

nalesniki pychota
chyba zrobie jutro na obiad...
osobiscie uwielbiam z czekolada i dzemem

alinek69 - 2010-02-26, 13:27

właśnie jem ciepłe naleśniki z białym serem >:D
w domu naleśniki robię co piątek :P

elitom - 2010-05-29, 16:35

Do masy naleśnikowej dodaje wody gazowanej ,to naruralny spulchniacz.Są puszyste .Smaruje serkiem waniliowym ,na środek łyżka powideł i zawijam ruloniki.To jest niedzielne sniadanie.
johaśka - 2011-04-16, 14:52

a ja robie troszkę inaczej :)

2jajka
2szkl mąki
2szkl mleka (może być nawet 2,5)
łyżeczka proszku do pieczenia, miącham i już :)

naleśniki robię ze wszystkim: mięskiem, szpinakiem, z kurczakiem fetą i szpinakiem, serem, dżemem.....
nawet kiedyś do ciasta dodałam 3-4łyzki kaszki ryżowej bananowej.... smakowały wszystkim :)

blablo - 2011-10-04, 10:08

1 szkl mleka,
3 jaja
1 szkl mineralnej wody gazowanej,
1,5 szkl mąki
0,5 szkl cukru
cukier waniliowy
trochę oleju do ciasta zamiast na patelnię, smacznego :yeah:

fruzia1 - 2013-02-04, 16:04

na farsz polecam gotowane brokuły z usmażonym gyrosem z kurczaka i żółtym serem a do tego sos czosnkowy- palce lizać
agaF - 2013-02-08, 17:37

do każdych naleśników polecam dodać ok. 0,5-1 szklanki wody muszynianki!!! są pulchniejsze
fruzia1 - 2013-02-08, 20:51

każda gazowana woda doda pulchności
marta1 - 2013-02-08, 21:09

no bąbelki są fajne ja to jeszcze po wymieszaniu wszystkiego daję tej masie tak ok 40min odpoczynku przed smażeniem wtedy naprawdę wychodzą lekkie :)
Chilloutowy - 2013-02-27, 15:00

bez zapachu migdałowego to nie naleśniki :D
:P

Anonymous - 2013-04-06, 18:15

kiedyś jadłam naleśniki z pasztetem podlaskim :P ale tort naleśnikowy z nutellą wymiata :em29:
Mała82 - 2013-04-06, 18:52

Ja jadłam tort naleśnikowy przekładany mięskiem z sosem bolognese i serem. Palce lizać...
Wiosenka - 2013-04-07, 16:35

Ja osobiście uwielbiam naleśniki pod każdą postacią na słodko jak i na słono,można z nimi naprawdę eksperymentować.Bardzo polecam naleśniki z karmelizowanymi owocami leśnymi lub truskawkami ,a na słono z nadzieniem pieczarkowo-serowym pod białą chmurką.Za jakiś czas podam przepisy bo coś mi internet w tej chwili źle chodzi.Pozdrawiam
biedronka1477 - 2013-04-07, 16:36

Właśnie się zbieram żeby zrobić


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group