To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Nasza-Biedronka.pl
Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

Wiadomości ZZ - ROZKŁAD CZASU PRACY NA SLKEPIE!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous - 2015-09-13, 20:27
Temat postu: ROZKŁAD CZASU PRACY NA SLKEPIE!!!!!!!!!!!!!!!
od dobrej duszyczki wskazane w sieci w portalu hostingowym ..... nie powiem, jaki bo dziwnym trafem iv,pl jak wskazałem ,ktoś zablokował....... kiedyś tak skończyło forum komentuj.pl









gosia4237 - 2015-09-13, 21:04

Plan jak plan, tylko w calym planowaniu nie ma wzmianki o przerwie dla prowadzacego zmiane...Czyli ks i zks przerw nie maja :bu:
Hell - 2015-09-13, 21:06

gosia4237 pewnie z przyczyn technicznych. ;)
Anonymous - 2015-09-13, 21:08

popatrzcie 06:00-06:15 obchód ,sklepu ,temeratury ,a czas na logowanie? do sysemu i casu pracy itp

[ Dodano: 2015-09-13, 21:11 ]
PROSZĘ O UWAGI PRZEŚLĘ DO OSÓB , KTÓRE BIORĄ UDZIAŁ W SPOTKANIU Z PRACODAWCĄ 15 WRZEŚNIA ;/

fryndzel - 2015-09-13, 21:26

To jest jakaś kpina, taki plan. Mamy być robotami. Zero czasu na sytuacje niestandardowe. zmiany grafiku, prace biurowe, różne problemy klientów, dodatkowe polecenia, zwroty, przestawki na sklepie, poprawianie ekspozycji in-out. Przeciez nie da sie wszystkiego zaplanować. Ta firma mnie przeraża. Co oni wyprawiają.
andziaf2 - 2015-09-13, 21:27

co oni jeszcze nie wymyślą za niedługo korzystać z toalety też będę z harmonogramem w ręku , kiedy oni w końcu się ockną że te ich plany naprawcze doprowadzają do klęski ja proponuję dopisać na spotkanie jeszcze jeden punkt ; dwa razy w tygodniu praca na sklepie całej załogi menadżerskiej a więc kr, ko i cała banda z biura po 12 godzin proszę o poważne rozważenie tego pytania , może wtedy pójdą po rozum do głowy pozdrawiam :regulamin: :regulamin: :regulamin: :regulamin:
fryndzel - 2015-09-13, 21:30

praca przy dostawie. Kasjer 1,15 i kierownik 1.3. w 2 h i 45 min łącznego czasu ma zostać rozłożona dostawa? Nawet przy słabej dostawie przyjmijmy 3 kontenery 2 warzywniaki 2 chłodnie i 4 składanki, nie da się tego rozłożyć w takim czasie.
Anonymous - 2015-09-13, 21:31

andziaf2 napisał/a:
co oni jeszcze nie wymyślą za niedługo korzystać z toalety też będę z harmonogramem w ręku , kiedy oni w końcu się ockną że te ich plany naprawcze doprowadzają do klęski ja proponuję dopisać na spotkanie jeszcze jeden punkt ; dwa razy w tygodniu praca na sklepie całej załogi menadżerskiej a więc kr, ko i cała banda z biura po 12 godzin proszę o poważne rozważenie tego pytania , może wtedy pójdą po rozum do głowy pozdrawiam :regulamin: :regulamin: :regulamin: :regulamin:


Na Koszalinie swego czasu biuro DC pracowało na sklepie , incognito ale gó........... widocznie dało.

zz-biedronka - 2015-09-13, 21:37

Poranna zmiana 1+3 popołudniowa 1+4 nocka 1+1 =11 teraz trzeba dodać dni wolne za sob. i niedz. oraz uw to wychodzi że i tak jest zbyt mała liczba zatrudnionych. Według moich obliczeń minimum 15 osób i to na pełen etat. Liczyć , że dziennie dwie osoby mają wolne i w miesiącu wydaje się urlopy.
Fakt też widzę brak przerwy dla ks i zks. Zapomnieliście jeszcze dodać wpis do pamiętnika na 6 stron kierownika rejonu i z klauzulą natychmiastowej wykonalności.

Hell - 2015-09-13, 21:39

fryndzel dostawy to chyba mają nocne, no fakt ten poniedziałek, może same świeże.
stokrotka83 - 2015-09-13, 21:45

u mnie trzeci kasjer to rarytas, zamówienia mamy do 21, a dostawy o 18. Gratuluję poczucia humoru autorowi rozkładu
fryndzel - 2015-09-13, 21:52

Przepraszam zapędziłam się i nie doczytałam. Na wielu sklepach przychodzi sie z 2 kasjerami i trzeci na środku, bez nocek. Jeśli jeden jest na kasie drugi jest specjalista, to całą dostawe i sklep oprócz I alejki ma zrobić kierownik. Tylko zapominaja ze nikt nie jest cyborgiem
stokrotka83 - 2015-09-13, 21:53

tak mi się nasunęło - niech ktoś rozwiesi ten ogrom cen w środę w godzinę :)
Anonymous - 2015-09-13, 21:59

A co z weekendem? Zamknięte? :)
zz-biedronka - 2015-09-13, 22:00

Czynności które musi wykonać prowadzący II zmianę w biedronce

• rozliczenie kasjera i kierownika I zmiany [ok 20min]
• 2 lub 3 kasetek ( w tym przeliczenie pozostałej ilości kasetek oraz swojej) [ok 15min]
• policzenie i zapakowanie gotówki z I zmiany [20min]
jeśli nie ma problemu z zaparkowanymi autami na kopercie do rozładunku (jeśli jest problem to wszystko wydłuża się w czasie i nie jest to uwzględniane przy ocenie pracy tj wymagania takie jak przy dostawie rannej)
• przyjęcie reszty lub całości(zajęty parking) dostawy przeważnie od 14 do 22 (non food i promocje) palet i wydanie zwrotów wystawienie dokumentów,plombowanie auta [30min]
• rozkładanie tej dostawy ponieważ kasjerzy siedzą na kasie (kierownik również musi dosiadać na kasę [około 90 min] , ruch klienta jest falowy docelowo powinien być co najmniej jeszcze jeden kasjer) czasami trudno jest rozłożyć mięso i mrożonki a co dopiero z około 8 miksów [8*30min=4godz]
• międzyczasie często tj 3-5 razy na tydzień, kier rej każe spakować towar na inny sklep (po czym kier rej zabiera towar za kilka dni lub wcale zapominając o nim) [30-60min]
• zrobienie zamówienia [40min (słaba rotacja zamówienia trzeba przemyśleć powinno być 80min)]
• międzyczasie obsługa wypieku około 3-4 *10=40min
• przebranie o/w [ok 20min]
• 2 * w tygodniu promocja, ceny, plakaty [ok 90min]
• posprzątanie sklepu [ok 90min]
• zdjęcie terminów z sali sprzedaży zrobienie protokołu likwidacji [ok30]
• zebranie obrotów dla kier rej [ok30min]
• zamkniecie sklepu rozliczenie kasjerów i siebie spakowanie gotówki do banku policzenie pogotowia kasowego [ok50min]
przyjełam najmniejsze wartości, które i tak graniczą z cudem aby to wykonać (czas jest orientacyjny i nie uwzględnia obsługi klienta, więc i tak jest to nierealne do zrobienia przez jedną osobę w 8 godz) bez uwzględnienia promocji wyszło 9,5 h nie uwzględniłam przerwy uwzględnienia przerwy. Gdyby nawet przełożyć część zadań np. dostawę na rano, to rano jest tylko 1 kasjer i kierownik (siedzi na kasie) mają do zrobienia: spakowania polecenia zwrotu, uzupełnienie cen, nadrobienie porządków z popołudniówki, często polecenia od kr zebrania jakiejś informacji lub spakowania czegoś przygotowanie magazynu do dostawy, przebranie o/w, wypiek, przebranie kwiatów, często też kartonowanie i przodowanie, oraz zdjęcie terminów ze sklepu bo popołudniówka nie zdąży.


To jest opis pracy kierowniczki na II zmianie



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group