To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Nasza-Biedronka.pl
Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

Ostatnie wydarzenia - Odpiek pieczywa

sylwuńka - 2017-07-25, 18:10

poczytajcie chociażby podręcznik sk a się dowiecie albo procedury mrożonego...na kolektorze wpisuje sie date i godz wyjecia oraz zakończenia rozmrażania napisane jak wół na kolekt. a na kartonie tylko godz rozmrożenia. :P
Biurowa - 2017-07-26, 18:26

Kto tak robi ? :szczena:
Ja jak długo w Biedrze pracuję nigdy rozmrażania w kolektor nie wbijaliśmy, przynajmniej nie przy mnie. Po prostu się kartony długopisem opisuje.

xxx2011 - 2017-07-26, 18:38

kiedys wpisywalismy do ksiazki kontroli rozmrazanie paczkow. Od okolo chyba 2 lat juz wbija sie do kolektora
moli - 2017-07-26, 22:38

Od stycznia 2016 roku tak robimy jak dobrze pamietm
Gazela34 - 2017-07-27, 01:07

Dokladnie tak jest :)
sylwuńka - 2017-07-27, 18:18

kasjerzy tego przeważnie nie robią bo albo nie ma czasu i dostępu do kol albo nie umie ale kiero i tak muszą wklepać albo na kol albo ręcznie w kompie bo musi to być tak jak odpiek co robimy, stan wózków elek,temp.lodówek i pomieszczeń....
marta1 - 2017-07-27, 18:32

specjalista ma obowiązek wprowadzić rozmrażanie w kolektor i nie ma że boli :D , że kolektor gryzie albo że nie umie , to nic trudnego , gorzej jest jak na audycie wychodzą zaniedbania .
sylwuńka - 2017-07-27, 18:39

dlatego kiero muszą to zrobić i sobie tego pilnują u nas specjalisty 1 aleji nie było,i też nie kazali tego robić nikomu bo też czasu na pokazywanie co i jak nie ma aczkolwiek ja jak miałam chwile zawsze zrobiłam jako jedyny kasjer hehe. Kasjerzy co tylko siedzą nie mają pojęcia co to wogóle jest zresztą jak wiele innych rzeczy...
marta1 - 2017-07-27, 18:42

no jacy kierownicy tacy kasjerzy
jjzkbmpk - 2017-12-12, 12:30

Czesc biedroneczki. Do ktorej godziny utrzymujecie pełns dostepnosc pieczywa ?. Bo ja staram sie do 18 miec wszystko nie w duzych ilosciach ( nie liczac snakow ) a potem tylko po kilka sztuk dopiekam pieczywa w promocji i tych w combo . A resze tylko rozciagam dla malej pl . Nikt sie nie,czepial ale nw jak swieza .
tadam - 2017-12-12, 17:20

U nas uzgodnione z SOM dostępność do 18 .Do konca ma być poranna ,,pszenno-żytnia jeden rodzaj snacków i ciastek.No i chleb też jeden rodzaj.To wszystko zależy od sklepu,bo w niektórych dopireo po 18 się sprzedaje.
Biurowa - 2017-12-12, 17:30

U nas pierwsza zmiana przed godz. 14 piecze wszystkiego ile wlezie. Na popołudniówce już nic nie dopiekamy, a i tak po 22 zbieramy przeważnie 2 czarne worki niesprzedanego odpieku.

Dawno, dawno temu na szkoleniu tłumaczono nam, żeby dopiekać co 2 godziny małe ilości, aby klientowi zawsze pachniało pieczywkiem. Tylko ciekawe kto i kiedy ma to piec skoro na wysokoobrotówce rzucają 3 osoby na zmianę :eee:
Nie ma czasu się wysikać, miksy tygodniami leżą na sklepie, a magazyn jest tak zawalony, że żeby dostać się do zamrażarek trzeba nie raz z 10 palet odsunąć.
Czekam, aż ta firma kiedyś przez swoje oszczędzanie na ilości pracowników sama padnie :bu: :bu: :bu:

bolka - 2017-12-13, 05:06

My do 18 wszystko w nieduzych ilościach. Codziennie raport kierownik nam drukuje i sprawdzamy co po 18 się sprzedawalo. Pl z pieczywa w granicach 60 zł nam wychodzi. Do konca u nas musi być poranna polbagietka chleb słowiański i drugi ktory najlepiej się u nas sprzedaje no i jakiś z promocji z danego dnia.
justyss27 - 2018-01-05, 13:27

Witam coraz czesciej zostaje na pierwszej alejce ponieważ uwazaja mnie za dobrego pracownika i wierza we mnie. Co do warzyw to wiadomo ze co jakis czas sie przeleci i ogarnie kartony, przejedzie maszyna . Ale gorzej z wypiekiem rano to wszystko u nas prawie na maxa , po pierwszych klientach jest poprawka wypieku tego co zeszlo ale w mniejszych ilosciach i tak do konca. Gorzej z popoludniowka poniewaz kazdy kierownik co innego sobie zyczy raz wypiekac raz nie mimo tego ze pieczywo jest w takim samym stanie i badz tu madrym . A nie chce ich zawieść ze nie umiem tego ogarnac . Pytam sie zwykle kierownika co wypiec i ile zeby nie zrobic odpału ale wydaje mi sie ze powinnam juz to sama ogarniac . ( na raport nie patrza ) jak wy sobie radzicie ?
martusia19_09 - 2018-01-08, 21:12

My już dawno nie patrzymy na raport, a teraz tym bardziej jak tylko mamy pieczywo odpiekane, dostawca bezpośredni zrezygnował ze współpracy z Biedronka i teraz osoba z pierwszej alejki nic innego nie robi tylko odpieka ;( .


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group